HTML

Zafifőz

"Úgy érezte, az egész élete álom, s néha elgondolkodott afelől, vajon kinek az álma lehet, és hogy az illető élvezi-e." D. A.

Szerzők

Címkék

Friss topikok

Archívum

Hajnali torna

2013.03.19. 09:04 zaphodbb

Régen, gyerekkoromban volt a tévében reggeli torna, amit hétvégente előszeretettel végeztem bátyámmal együtt, de persze az egészből az tetszett a leginkább, hogy hintáztak a csilláron. Mostanra viszont teleszaladt a búrám, hogy nincs elég mozgási lehetőségem, mert kilenc órát ülök, három órát bkv, aztán este van esélyem még tornázni. Ez utóbbit ki is használom, nagyobbik lányom jó társam is ebben. De rájöttem, hogy a reggelek is jobban indulnak, ha valamilyen testmozgással indítok.

Arról szó sem lehet, hogy ugrabugráljak, és arról sem, hogy emiatt 5 helyett 4-kor keljek. Maradt tehát a félórás opció. Szerencsémre már két éve megismerkedtem a csikunggal, aminek az egyik formája a Nyolc brokáttekercs. Ez elvileg 24 ismétlést tartalmazna, de akkor 1 órán át tart, úgyhogy reggelire én 8 ismétléssel csinálom, így 20 perc alatt megvagyok és mindent átmozgatok vele. Közben meditációs zenét hallgatni a legjobb. Én nyilván nem ezt teszem, hanem ilyenkor jöhet például Tom Waits, kinek mi a meditációs zene, ugye.

Test és lélek feltöltés reggel 5:15-5:45-ig. Utána mindig megiszom egy kifacsart citrom levét fél liter vízben, így kiszáradni sem száradok. :)

Szólj hozzá!

Címkék: reggel testmozgás csikung

A bejegyzés trackback címe:

https://probazbb.blog.hu/api/trackback/id/tr335144762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása